Schaduwdoeken voor schaduw in de tuin

Schaduwdoeken zorgen voor de optimale bescherming tijdens de warme zomermaanden in Nederland. Terwijl je kinderen in de tuin spelen hoef je niet bang te zijn voor blootstelling aan schadelijk UV licht. De doeken zorgen voor een aangename schaduw in de tuin en filteren schadelijke UV straling tot 95%. Uiteraard geven we nog wel het advies om je kinderen in te smeren om ze te beschermen tegen de laatste 5%. Toch zorgt 95% wel voor een betere bescherming in de tuin, dan de meeste andere oplossingen. Naast een bescherming tegen de zon zorgen de doeken ervoor dat je een aangename schaduw op het terras krijgt. Dit zorgt direct voor verkoeling tijdens het buitenspelen of in de tuin zitten.

Bespaar ruimte in de tuin met schaduwdoeken

Schaduwdoeken zijn een voordelig alternatief voor een overkapping. Bij een overkapping moet u al snel een expert laten langskomen om de overkapping te plaatsen. Een ander alternatief is natuurlijk de ouderwetse parasol. Alleen een parasol staat soms net niet goed of biedt onvoldoende schaduw. Een ander nadeel is dat u altijd met een parasolvoet in de tuin zit. Schaduwdoeken kan u vaak bevestigen aan montagepunten die al in uw tuin aanwezig zijn. U hoeft zo geen paal meer neer te zetten. Dit bespaart flink wat ruimte. Een doek staat dus nooit in de weg. Een ander voordeel is dat u de doeken gewoon de hele zomer lang buiten kan laten hangen. In de wintermaanden haalt u de doeken weer naar binnen.

Eenvoudig schoon te maken of te monteren in de tuin

Uiteraard hebben schaduwdoeken nog veel meer voordelen. Eén van de voordelen is dat de doeken eenvoudig schoon te maken zijn. Met een vochtige doek kan u het schaduwdoek afnemen zodat deze weer schoon is. Dit komt doordat het doek gemaakt is van HDPE kunststof wat een waterafstotende stof is. Dankzij de waterafstotende stof is Coolsail schaduwdoek schimmel werend. De montage van het doek is ook eenvoudig dankzij ons eigen montagesysteem. U spant het doek gewoon met staaldraden in uw tuin. Zorg er wel voor dat het doek strak gespannen kan worden. Hou hier dus rekening mee als u een doek bestelt in de gewenste afmetingen van uw terras. Heeft u nog advies nodig over de aanschaf? Neem dan gerust contact met ons op.

Ook een schaduwdoek?

Bekijk ze in onze shop